Mariette Lindstein, en svensk författare i ropet

Författare

Här vill vi ta upp lite om en svensk författare som har fått en hel del uppmärksamhet, men som borde få ännu mer än vad hon fått, vissa lever på sitt namn och säljer mängder med böcker även om de inte är särskilt välskrivna, sedan finns det de som verkligen kan skriva med ett estetiskt och välskrivet språk, som:

Mariette Lindstein

Den här underbara författaren, från Halmstad gick med i Scientologikyrkan när hon bara var nitton år. Eftersom det inte fanns någon sådan kyrka i Halmstad, flyttade hon till Malmö för att gå de kurser de hade där. Nu kostade dessa kurser mycket pengar och när inkomsterna inte räckte till började hon att jobba för Scientologerna istället. Hon flyttade till Los Angeles och deras huvudkvarter Gold Base. Där fick medlemmarna arbeta hela dagarna ända till 21.00 och de var även avskilda från övriga världen. Med åren höjdes säkerheten och då började Mariette bli rädd och ville inte stanna kvar, hon började spela psykisk sjuk, för det accepteras inte alls inom kyrkan. Hon blev då förflyttad ett annat ställe i centrala Los Angeles, där inte stängsel och inhägnader fanns. En dag slutade hon tidigare från sitt jobb och lyckades fly till en busstation, äntligen var hon fri, och nu skulle hon vänja sig vid den frihet hon inte haft under många år, och det var en underbar känsla. Efter att varit bunden i flera år ville Mariette Lindstein förmedla för andra om hur det var att vara fången i en sekt och hon började föreläsa, samtidigt som hon funderade på att skriva en bok om en fiktiv sekt, med lite inslag från det hon själv varit med om under sin fångenskap, och det blev en trilogi om sekten på Dimön, där den karismatiske ledaren Franz Oswald håller hårt om sina medlemmar och huvudkaraktären.

Trilogin om Via Terra

Böckerna i trilogin om Via Terra: 1. Sekten på Dimön, 2. Sektens barn och 3. Sekten som uppstod. Nu är det dags för en ny boken som även den handlar om en sekt, Vit krypta heter den och utkommer lagom till påsk.